domingo, 27 de febrero de 2011

Caixes niu

L’ hivern és bona època per col•locar caixes niu perquè les ocupin algunes espècies de petits i mitjans ocells. Normalment es col•loquen en grans arbres que tenen moltes branques. Són llocs ideals, boscos o zones amb molts arbres, ja sigui dintre o fora de la ciutat.


Els tallers de caixes niu estan adreçats a persones de totes les edats, tot i que els infants potser son els que més gaudeixen d’aquestes activitats (he de reconèixer que a mi, que ja he passat la infantessa, sempre m’agradat). La construcció és fàcil, i quan la tenim acabada es pot decorar amb dibuixos, amb fulles o branques, es poden pintar, posar el nom del que ha fet la caixa, etc… Abans que comenci el bon temps es pengen en els arbres, així li donem temps als ocells a triar la caixa que més els hi agradi.

Potser la part més interessant és quan a la primavera anem a revisar les caixes i ens trobem que en alguna han fet niu i hi ha pollets, i podem observar als pares entrant per donar menjar als seus fills. No se ens a d’oblidar que els ocells que ocupen les caixes niu estan protegits per la llei perquè són insectívors i amics nostres ja que mengen molts insectes que ens perjudiquen.

Objectiu complert. A més de gaudir amb tot plegat, hem aconseguit que els ocells ocupin les caixes nius, que trobar una casa per fer el niu a vegades costa perquè els forats escassegen als nostres boscos.

AUTOR: Antonio Salmerón



No hay comentarios: